kleurenblokjes logo
tekst logo
logo  Reclamebureau Lot to Design

Mijn passie: mooie en effectieve ontwerpen maken

28 Mei 2017

Op de dag van de Passie leek het me leuk jullie meer te vertellen over mijn passie. Mijn passie is mooie dingen maken. Of dingen mooi maken. Geordend, in balans, met alles op exact de goede plek. Een idee in mijn hoofd een tijdje laten sudderen, uitwerken en perfectioneren. Zo doe ik dat bij grafisch design, maar ook bij mijn privé-passie, interieur design. 

Indeling

Bij grafische vormgeving, krijgt mijn ontwerp vaak al doende vorm. Zo zet ik alle elementen die ergens op moeten komen op een blad en er begint zich meteen een idee te vormen. Welke informatie is logisch op welke plek?

Passend in bestaande huisstijl

Natuurlijk krijgt iedereen een ontwerp passend bij zijn unieke (huis)stijl. Daar zit voor mij de uitdaging. Ik laat altijd de bestaande huisstijl terugkomen. Ook al bestaat die huisstijl uit alleen een logo. Je kunt daar ook veel van aflezen; wat is de overall sfeer en uitstraling, wordt er gebruik gemaakt van vloeiende, ronde vormen; of is alles juist strak en hoekig? Welke keuren en lettertypes kan ik gebruiken?

Aansluiten bij de doelgroep

Dan moet er natuurlijk gedacht worden aan de doelgroep. Wat spreekt hen aan, welke ‘tone of voice’, langere teksten met veel uitleg of juist kort en bondig? Leuk om je steeds weer in een andere doelgroep te verplaatsen! 

Klant is koning

De wensen van de klant zijn uiteraard ook heel belangrijk. Een enkele keer komen de wensen van de klant niet goed overeen met de voorkeuren van de doelgroep. Een consensus zien te bereiken door goed advies te geven is ook een leuke kant van mijn werk. Je brengt mensen soms op ideeën waar ze zelf nooit aan hadden gedacht!

Effectief eindproduct

Alle bovenstaande elementen samen brengen tot een aantrekkelijk ontwerp, waar zowel de klant als ikzelf achter kan staan; dat is mijn passie. Een uitgebalanceerd ontwerp krijgen, dat er mooi uitziet én zijn doel dient; dat blijft altijd leuk om te doen!

Heb jij ook zo’n fijne uitdaging voor mij, die misschien wel onmogelijk lijkt? Neem dan contact met me op! The sky is the limit!

Moodboard

Sommige concepten hebben wat meer voorbereiding nodig. Voor een interieur is dat bijvoorbeeld zo, maar ook voor een logo + huisstijl, een magazine of brochure. Dan is het handig van te voren een bepaalde sfeer aan de klant te presenteren door middel van een moodboard. Op die manier kan ik mijn plannen visueel maken, zonder veel tijd te steken in een heel uitgewerkt ontwerp dat misschien niet aan verwachtingen voldoet.

Pinboard

Voor dit soort opdrachten haal ik onder andere veel inspiratie uit Pinterest. Dat is een social media site waar je beelden kunt verzamelen en bewaren op verschillende ‘prikborden’. Het is een prachtig middel om uit te vinden wat je eigenlijk mooi vindt en wat goed zou kunnen werken. Zodra je ‘pint’ over een bepaald onderwerp, komt Pinterest steeds met pins die aansluiten op wat je al gepint hebt.

Heb jij ook zo’n project dat op poten gezet moet worden? Wil je je huisstijl laten ontwerpen of vernieuwen, maar weet je niet precies wat je wilt? Moet er iets vormgegeven worden, en geeft jouw bestaande huisstijl hiervoor niet voldoende aanknopingspunten?

Ik verzamel graag wat ideeën voor je op een (afgeschermd) pinboard zodat we eens kunnen sparren!

Vind je het leuk om mij te volgen op Pinterest? Dat kan hieronder!

 


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

*verplicht veld