kleurenblokjes logo
tekst logo
logo  Reclamebureau Lot to Design

FAQ: Hoelang duurt het voor mijn logo + huisstijl + website klaar is?

11 April 2019

Een vraag die ik vaak gesteld krijg als ik bij een startende ondernemer kom, is hoeveel tijd er overheen zal gaan tot het allemaal klaar is. Meestal betreft dat dan het ontwerpen van een logo, het maken van wat huisstijldrukwerk (visitekaartje, briefpapier) en het ontwerpen, bouwen en vullen van een website.

Meestal is dat toch wel een paar maanden. Veel starters schrikken hier in de eerste instantie van, en dat snap ik ????

Als je alle uren die voor mij nodig zijn om het af te krijgen achter elkaar zou plakken, dan ben je misschien een week of 2 weken verder, maar zo werkt het helaas niet!

Proces van actie en reactie

Ik omschrijf het proces vaak als volgt: In het begin sta je als ondernemer te springen van enthousiasme/ongeduld/...noem maar op en reageer je vrijwel direct op elk mailtje dat ik stuur. Maar hoe verder we in het proces komen, hoe langer dat meestal duurt. Vaak heb je inmiddels meer dingen aan je hoofd, maar je komt ook op een punt dat je toch even wat langer na moet denken over de keuzes die er gemaakt moeten worden. Soms moeten er gegevens achterhaald worden om juist op bijvoorbeeld het briefpapier te komen. 

Later in het proces, bij de website bijvoorbeeld, zul je als ondernemer ook teksten moeten aanleveren e.d. en daar gaat ook veel tijd inzitten, ook als had je misschien al wat klaar liggen. 
Bovendien kijk ik dan alles wat jij aanlevert qua tekst weer na tijdens het plaatsen, om zo een zo goed mogelijk eindresultaat te krijgen...

Bovendien vliegen de weekjes zo voorbij... Ik werk maar 3 dagen in de week, zelf heb je ook niet 7 dagen in de week vrij gepland in je agenda enkel voor mij.. er wordt aan alle kanten aan je getrokken. En zo hoort het ook!????

Zo duurt het al met dus zomaar een paar maanden voor alles af is. Alleen een logo ontwerpen neemt ook zomaar een paar weken in beslag... Hoewel dat ook heel snel kan gaan. Soms heb ik in de auto op weg naar huis al een idee, en is dat meteen een schot in de roos als ik het uitgewerkt presenteer!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

*verplicht veld