kleurenblokjes logo
tekst logo
logo  Reclamebureau Lot to Design

Digitaal briefpapier

26 Februari 2019

De maand maart staat in het teken van aandacht en goed doen voor het milieu en de maatschappij. Denk aan evenementen als NLDoet(15&16 maart), Nationale Boomfeestdag(20 maart) en Earth Hour(30 maart).

Dit kan je als ondernemer doen voor een beter milieu

Een goed voorbeeld van een simpele ingreep die wij als ondernemers kunnen doen, is het in gebruik nemen van digitaal brief- en correspondentiepapier. 

Digitaal factureren

Voor het versturen van bijvoorbeeld facturen scheelt dat een hoop papier, portokosten en CO2 uitstoot van het rondbrengen. Gewoon een factuur als pdf mailen en klaar! Digitaal factureren moet natuurlijk wel als PDF, in open document als bijvoorbeeld een Word-document zouden mensen zelf wijzigingen kunnen aanbrengen. Een mail + pdf is inmiddels een algemeen geaccepteerd middel om te factureren.

Voorblad met ander volgpapier voor langere verslagen/offertes

Ook voor het maken van verslagen in Word kun je goed gebruik maken van digitaal briefpapier. Voor verslagen kunnen de gegevens die erop staan wellicht wat minder uitgebreid zijn, dan voor een factuur. IBAN, KVK- en BTW-nummer zijn daarvoor waarschijnlijk niet nodig of wenselijk. 
Ook is het voor documenten langer dan 1 pagina wellicht handig dat bepaalde gegevens alleen op het eerste 'voorblad' staan, en er daarna wordt overgegaan op een meer sobere, minder afleidende opmaak.

Het kan allemaal, met digitaal briefpapier in van Lot to Design!

Ook wanneer je wilt facturen via een boekhoudprogramma, kan ik je een goed digitaal bestand aanleveren, zodat alles er professioneel uitziet.

 


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

*verplicht veld