kleurenblokjes logo
tekst logo
logo  Reclamebureau Lot to Design

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een zeer effectieve manier om de aandacht van uw doelgroep te trekken. Reclame via e-mailnieuwsbrieven is zodoende ideaal. Maar hoe dan? Lot to Design hakt vaker met dat bijltje...

Mailchimp: een goed systeem

Lot to Design werkt daarvoor met Mailchimp. Een makkelijk, intuïtief en in de meeste gevallen gratis systeem. U kunt er e-mailmarketing zo groot mee aanpakken als nodig is voor uw bedrijf. Het geeft de mogelijkheid om veel informatie van uw klanten te verzamelen, maar u kunt het natuurlijk ook simpel houden.

Een adressenbestand opbouwen

Het eerste wat u nodig heeft om e-mailcampagnes te kunnen versturen is een adressenbestand. U kunt ervoor kiezen om alleen e-mailadressen te verzamelen, maar er is veel meer mogelijk. Namen die bij de adressen horen bijvoorbeeld, zodat u de nieuwsbrief kunt personaliseren. Of bijvoorbeeld verjaardagen, zodat u jarigen een attentie kunt sturen en zo mensen naar uw bedrijf kunt trekken! 

Integratie op uw website

Om de gewenste gegevens te kunnen verzamelen moeten in Mailchimp inschrijfformulieren gemaakt worden. Die kunnen vervolgens op uw site geïntegreerd worden. Een secuur klusje waar enige html-kennis voor nodig is. Lot to Design verzorgt dit graag voor u. Ik kan ook meteen uw eventuele bestaande adressenbestand invoeren. Houd er wel rekening mee dat het officieel niet is toegestaan om mensen via e-mailmarketing te benaderen die hier niet specifiek toestemming voor hebben gegeven. 

Nieuwsbrieven ontwerpen en vullen met content

Bij het inrichten van uw Mailchimp-account door Lot to Design hoort ook het maken van een opzet voor uw e-mailcampagnes. Ik zorg ervoor dat de mail aansluit bij de huisstijl, uw doelgroep en bij wat u wilt overbrengen. 

Wanneer alles naar uw zin is, krijgt u van mij uitleg over wat u te doen staat, zodat u zelf aan de slag kunt!

Geen zin of tijd om dat steeds zelf te doen? Natuurlijk kunt u dit ook uitbesteden aan Lot to Design.

Klanten van Lot to Design bekijken hier de videotutorials waarin ik een korte introductie geef over Mailchimp en uitleg hoe je een nieuwsbrief maakt, vanuit een door Lot to Design opgemaakt voorbeeld.

lampje.png Oplossing nodig?

Gebruik je Mailchimp dusdanig weinig dat je niet goed kunt onthouden hoe alles werkt?

Vast klanten van Lot to Design kunnen toegang vragen tot videotutorials met uitleg over o.a. Mailchimp.

Je vindt de videos hier.

Nog geen inloggegevens? Geef gerust een mailtje!